Asigurare de calatorie


Asigurare calatorie

De la data aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, asigurarea medicala pentru cei care doresc sa calatoreasca in afara tarii nu mai este obligatorie, odata cu introducerea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate, care permite accesul la ajutor medical de urgenta in cadrul sistemului public de sanatate al fiecarei tari membre UE. Totusi, pentru o acoperire completa si acces la serviciile medicale din sistemul privat, dar si pentru deplasarile in afara spatiului UE, asigurarea medicala de calatorie ramane, in continuare, recomandata.

Companiile de asigurare care vand astfel de produse detin in portofoliu mai multe tipuri de asigurari medicale destinate calatoriilor in strainătate, insa din punct de vedere al acoperirii, toate ofera aproximativ aceleasi servicii medicale. Astfel, sunt acoperite cheltuielile generate de accidente sau imbolnaviri survenite pe perioada asigurata sau pe durata calatoriei in strainatate: cheltuieli medicale – transport de urgenta, cu salvarea sau la domiciliu, spitalizare, tratament ambulatoriu, medicamente, interventii chirurgicale de urgenta, tratament stomatologic de urgenta, dar si cheltuieli de repatriere si cheltuieli de inmormantare, in caz de deces.

Nu intra insa in sfera de acoperire afectiunile preexistente, bolile cu transmitere sexuala, afectiuni rezultate in urma consumului de droguri, sarcina, cheltuielile pentru cure balneoclimaterice, autovatamarile sau afectiunile in urma razboaielor sau revoltelor.